Darter Veenstra uitgeschakeld na zenuwslopende partij

Hij had de Duitse qualifier Michael Unterbuchner figuurlijk bij de keel, maar Richard Veenstra verzuimde in de WK-kwartfinale toe te slaan.

De 36-jarige darter uit Ossenzijl, in de competitie spelend voor De Skoffel Heerenveen, verloor na een zenuwslopende partij met 5-4 van Unterbuchner, die pas voor de tweede keer op een tv-podium actief is. 

Veenstra mocht het zichzelf aanrekenen. Zoals eerder tijdens dit WK van de bond BDO, ging hij geweldig van start en kwam met 2-0 voor. De derde set had hij voor het grijpen, maar Veenstra miste drie pijlen voor dubbel-16, waarna de Duitser (82ste op de BDO-ranking, Veenstra was in Frimley Green als elfde geplaatst) de set nog won.

Nadat Veenstra de eerste zeven legs had gewonnen, viel hij na het verspelen van de derde set terug. Ondanks het gooien van tien 180’ers zag de darter uit Ossenzijl zijn opponent op 2-4 komen. Met de zege voor het grijpen, was het echter de beurt aan Unterbuchner om te verkrampen. Hij kreeg twee matchpijlen, maar miste, waarna Veenstra op 3-4 kwam. In de achtste set ging het opnieuw naar de vijfde leg en was het wederom Veenstra die de buit pakte.

In de negende en laatste set begon hij met 180, maar nieuwe missers op dubbel-16 vormden de voorbode van de nederlaag. Unterbuchner putte kracht uit een 130-finish en liep in drie legs door naar de halve finale: 5-4.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement