Dag van Dafne in vol Olympisch Stadion

De derde dag van de EK atletiek is ingeruimd voor de absolute vedette van het toernooi. Dafne Schippers komt vrijdag in een uitverkocht Olympisch Stadion in actie op de 100 meter. De wereldkampioene op de 200 meter geldt als topfavoriete. Als enige van de deelnemers dook zij dit seizoen ruim onder de elf seconden: 10,83. Schippers moet eerst om 19.15 uur de halve finales afwerken.

Churandy Martina opent de jacht op zijn tweede gouden plak. Hij treedt om 18.50 uur eerst aan in de halve finales van het sprintnummer, waarop hij in 2012 al eens het goud won. Hij liep dit seizoen al een snelle 20,11.

Liemarvin Bonevacia komt in actie in de finale van de 400 meter. Nicky van Leuveren start bij de vrouwen in de finale van die afstand. Verder beginnen Nadine Broersen en Anouk Vetter aan de zevenkamp en treedt Sifan Hassan aan op de 1500 meter. De wereldkampioene indoor en Europees kampioene loopt haar eerste wedstrijd van het buitenseizoen op haar geliefde afstand. Een beenblessure hield haar lang aan de kant.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement