Croon met hockeyers naar Spelen

Jorrit Croon gaat met de Nederlandse hockeyers naar de Olympische Spelen. Hij is door bondscoach Max Caldas opgenomen in een definitieve selectie van zestien spelers.

De 17-jarige Croon krijgt de voorkeur boven Roel Bovendeert, Jelle Galema, Bjorn Kellerman en Joep de Mol. Zij vielen als laatste spelers af. Pirmin Blaak en Constantijn Jonker zijn aangewezen als reservespelers. Zij voegen zich in Rio alleen tijdens de trainingen bij Oranje.

Caldas verraste enigszins met zijn keuze voor de jonge Croon van HGC , die pas vier interlands achter zijn naam heeft staan. ,,Het is niet zo dat hij geen ervaring heeft'', reageerde de bondscoach. ,,Maar als je goed bent, dan ben je ook gewoon goed, hoe jong je ook bent.''

Flexibele selectie

Caldas heeft naar eigen zegen gekozen voor een flexibele selectie. ,,We hebben vijf spelers voor iedere linie, waarvan er ook twee of drie in een andere linie kunnen spelen.''

Selectie Nederland: Seve van Ass, Sander Baart, Billy Bakker, Jeroen Hertzberger, Jorrit Croon, Rogier Hoffman, Robbert Kemperman, Robert van der Horst, Milko Pruyser, Jaap Stockmann, Glenn Schuurman, Hidde Turkst, Valentin Verga, Bob de Voogd, Mink van der Weerden en Sander de Wijn.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement