Criteriums hopen op geblesseerde Dumoulin

In Chaam en Wateringen wachten ze gespannen af. De organisatoren van de criteriums hopen dat wielrenner Tom Dumoulin, ondanks zijn spaakbeenbreuk, woensdag en donderdag toch aan de start staat van respectievelijk de Acht van Chaam en de Wateringse Wielerdag. De Limburger heeft hun via zijn management laten weten mogelijk toch te komen, om te ondervinden hoe zijn pols het houdt in een wedstrijd.

,,Ik had dit absoluut niet verwacht, maar Dumoulin wil toch testen hoe het met zijn pols gaat in wedstrijdverband'', zei organisator Marco Vijverberg van Wateringen. ,,Mocht het echt niet gaan, dan zal hij niet komen. Maar ik heb goede hoop.''

Dumoulin ging vrijdag onderuit in de negentiende etappe van de Tour en gaf huilend op. Röntgenonderzoek wees uit dat hij een breuk in het spaakbeen nabij zijn linkerpols had opgelopen. Dumoulin liet die gelijk in het gips zetten. De Limburger, goed voor twee ritzeges in de Tour, meldde zich af voor het criterium Daags na de Tour in Boxmeer. Hij werd maandag wel al weer gesignaleerd op de racefiets voor een voorzichtige training.

In Chaam en Wateringen hopen ze dinsdag op goed nieuws van Dumoulin, die alles in het werk wil stellen om te kunnen meedoen aan de Olympische Spelen. De 25-jarige Limburger behoort in principe tot de topfavorieten op de tijdrit, al moet blijken in hoeverre hij met zijn geblesseerde linkarm voluit kan fietsen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement