Conte nog niet af van Italiaanse justitie

Antonio Conte, de nieuwe coach van Chelsea, is nog niet helemaal af van de Italiaanse justitie. De aanklager is in beroep gegaan tegen de uitspraak van een Italiaanse rechter in mei. De toenmalige bondscoach van de nationale ploeg, die bij het EK in de kwartfinales op strafschoppen verloor van Duitsland, werd bijna twee maanden geleden bij gebrek aan bewijs vrijgesproken van betrokkenheid bij een matchfixingschandaal.

De aanklager had een half jaar voorwaardelijk geëist tegen Conte. Door het beroep van de officier van justitie zal de zaak nogmaals in behandeling genomen moeten worden.

De zaak dateert van 2011, toen de oud-international trainer was van Siena. Conte zou hebben geweten dat wedstrijden van zijn club werden gemanipuleerd, maar dat niet hebben gemeld. De 46-jarige trainer, die altijd heeft ontkend, werd in 2012 door de Italiaanse voetbalbond voor tien maanden geschorst, al bleven daar na beroep slechts vier maanden van over. Hij mocht toen niet op de bank zitten bij zijn toenmalige werkgever Juventus.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement