Contador weer betrokken bij valpartij in Tour

Het zit wielrenner Alberto Contador voorlopig niet mee in de Tour de France. De Spaanse troef van Tinkoff voor het klassement was zondag opnieuw betrokken bij een valpartij. Contador smakte na zo'n 60 kilometer koersen tegen het natte asfalt, samen met onder anderen landgenoot Joaquim Rodriguez, Tony Martin, Warren Barguil, Michael Matthews en Stef Clement.

De tweevoudig winnaar van de Tour was zaterdag in de eerste etappe ook al onderuit geschoven. Contador gleed toen op hoge snelheid onderuit in een bocht en knalde op een vluchtheuvel. De Spanjaard tilde net op tijd zijn hoofd op, maar schuurde wel met zijn hele lichaam over de stenen. Het leverde hem verwondingen op aan de rechterkant van zijn lijf. Zijn schouder was er het ergste aan toe.

Volgens ploegleider Steven de Jongh beleefde Contador een slechte nacht. Zondag lag de Spanjaard weer op de grond. Ploeggenoten brachten de kopman van de Tinkoff-ploeg terug naar het peloton.

,,Alberto is op dezelfde schouder gevallen'', zei Sean Yates, een andere ploegleider van Tinkoff, op de Franse televisie. ,,Het is niet ideaal, maar hij is in orde. Twee dagen op rij vallen is natuurlijk niet fijn. Hopelijk was dit de laatste keer. We hebben er vertrouwen in dat hij niet veel tijd zal verliezen op de aankomst bergop.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement