'Constructief' gesprek tussen SC Heerenveen en hoofdsponsor Groenleven

De directies van SC Heerenveen en hoofdsponsor GroenLeven hebben donderdag een constructief gesprek met elkaar gevoerd.

De relatie tussen Heerenveen en GroenLeven is ernstig bekoeld geraakt. Volgens de hoofdsponsor zijn er afspraken gemaakt met algemeen directeur Luuc Eisenga om zonnepanelen op het dak van het Abe Lenstra-stadion te leggen. Heerenveen kan deze echter niet nakomen, omdat niet de club maar Sportstad Heerenveen eigenaar is van het stadion.

Reconstructie: Hoe Heerenveen en hoofdsponsor GroenLeven uit elkaar groeiden
Lees verder

Vooruitkijken

Beide partijen namen donderdag in een onderhoud de ergste kou uit de lucht. ,,Het was constructief”, zegt GroenLeven-directeur Roland Pechtold. ,,We hebben de afgelopen periode genoeg naar achteren gekeken.''

,,Nu willen we naar voren kijken. We moeten er samen iets van proberen te maken. Het is doodzonde als een bedrijf uit Heerenveen niet meer sponsor zou zijn van deze club. Zowel voor SC Heerenveen als voor ons. We gaan alles nu een paar dagen laten bezinken en daarbij hebben we geen haast.”

Marketingsinstrument

Volgens Pechtold kan Heerenveen meer voor GroenLeven doen dan alleen zonnepanelen leggen. ,,Onze club is een mooi marketinginstrument voor GroenLeven.

Door SC Heerenveen kan het bedrijf de naamsbekendheid vergroten”, reageert Eisenga. ,,We kunnen elkaar helpen in het bereiken van elkaars doelen.”

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement