Concurrentie wint, hoop voor Cambuur vervliegt

De kans dat SC Cambuur volgend jaar toch nog in de Eredivisie uitkomt, is minimaal.

Doordat de licentiecommissie van de KNVB FC Twente vanwege financieel wangedrag wil terugzetten naar de Jupiler League gloort er een klein beetje hoop voor de Leeuwarders om aan degradatie te ontkomen. Daarvoor is de club wel afhankelijk van de uitslagen in de play offs. Alleen als Willem II en De Graafschap winnen, blijft Cambuur voor de hoogste divisie behouden.

Eredivisieclubs verliezen

Die kans is donderdag na de eerste finale van de play offs zo goed als vervlogen. Willem II verloor met 2-1 van NAC Breda. De Graafschap ging met 4-1 onderuit bij Go Ahead Eagles.

Als de twee Eredivisieclubs dit in de return niet recht kunnen breien, gaan Willem II, NAC Breda en Go Ahead Eagles naar de Eredivisie.

Twente in beroep

Of het bovenstaande scenario doorgang vindt, is sowieso de vraag. FC Twente kondigde donderdag aan in beroep te gaan tegen het voorstel van de licentiecommissie. Volgens de leiding van de club betekent terugzetten naar de Jupiler League het failliet van de club.

Ook de Jupiler League-clubs zijn niet blij met de komst van de Tukkers. Zij tekenden gezamenlijk bezwaar aan tegen het voorstel. ,,We zijn als Jupiler League wel verbijsterd over de inhoud en de timing van het naar buiten brengen van dit nieuws, daar waar nog volop sportieve belangen in het geding zijn tijdens de play-offs. Dit is in onze ogen onbegrijpelijk. Hierdoor worden de clubs in de Jupiler League geraakt.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement