Coach Ten Hag: we zijn pas op de helft, er is nog niks verloren

Coach Ten Hag: we zijn pas op de helft, er is nog niks verloren ANP

Trainer Erik ten Hag van Ajax hield na de thuisnederlaag tegen AS Roma in de Europa League (1-2) de moed erin. "Dit doet pijn, maar we zijn pas op de helft. We hebben gezien dat we met hun niveau mee kunnen. En dat wij Roma ook onze wil kunnen opleggen en dat wij op voorsprong kunnen komen, die we zelfs hadden kunnen vergroten. Dat biedt perspectief voor de return volgende week in Rome. Maar het zal daar zwaar worden, dat is ook duidelijk."

Dusan Tadic miste bij een stand van 1-0 een strafschop en doelman Kjell Scherpen, de vervanger van Maarten Stekelenburg (niet fit), ging bij de gelijkmaker zwaar in de fout. "Dusan is een expert op strafschoppen, hij heeft al zo vaak raak geschoten. Maar het is geen automatisme, geen zekerheid om het zomaar te zeggen. Maar bij hem normaal wel, maar nu mist hij en daarna draaide de wedstrijd om en dat is jammer."

Over de goedkope Italiaanse gelijkmaker zei Ten Hag bij RTL7: "Voetbal is een spel van fouten. We hebben allemaal een goede wedstrijd gespeeld en het was een goede teamprestatie. Hoe wij hier hebben gespeeld, geeft mij voldoening."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport