Coach Ten Hag snapt emotionele Tadic maar sprak wel kort met hem

Coach Ten Hag snapt emotionele Tadic maar sprak wel kort met hem ANP

Trainer Erik ten Hag van Ajax heeft niet lang meer stilgestaan bij de woedeaanval van zijn aanvoerder Dusan Tadic zondag na de uitwedstrijd tegen PSV. De Serviër kreeg het zo aan de stok met zijn tegenstander Denzel Dumfries, dat ploeggenoten hem tegen moesten houden.

"Emoties, zeker in dit soort wedstrijden, lopen weleens hoog op", zei Ten Hag dinsdag op een persconferentie voor het uitduel met Heerenveen in de halve finale van de KNVB-beker. "Daarna gaat er een streep onder en kijk je vooruit naar de volgende wedstrijd. Het is niet onbesproken gebleven, maar we gaan nu weer heel snel verder."

"Emoties horen bij het voetbal, dat speel je met het hart", vervolgde Ten Hag. "Na afloop zet je er een streep onder, ga je spreekwoordelijk gezegd een biertje met elkaar drinken en is het klaar. Het gaat weleens over de top, maar wij zijn topsporters. We willen het maximale bereiken. Dan komen er weleens andere emoties naar voren. Maar je moet spelen met je hart, want voetbal is geen schaken of dammen. Je hebt het nodig om tot topprestaties te komen. Dan is het een klein verschil tussen wel of niet over het randje gaan."

Ten Hag heeft ook even kort met Lisandro Martínez gesproken, die in het duel met PSV bewust op een been van Eran Zahavi leek te gaan staan. De coach zag Antony ook teleurgesteld reageren toen hij werd gewisseld in Eindhoven. "Ik vind dat wel mooi", zei Ten Hag. "Antony wil alles spelen en hij zat ook goed in de wedstrijd. Maar hij is met zijn eerste jaar bezig hier. En hij heeft nog nooit zo veel gespeeld als hier. Van een invaller als Neres wordt Ajax ook niet slechter. Ik wil iedereen fris houden. Het zijn drukke weken."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport