Coach Scanes grapt: ik zie Verstappen vaker dan mijn vrouw

Coach Scanes grapt: ik zie Verstappen vaker dan mijn vrouw ANP

Brad Scanes is als 'performance coach' van Max Verstappen aanwezig bij alle Grands Prix in de Formule 1. De Engelsman heeft als belangrijke taak om de Nederlandse coureur van Red Bull tijdens het raceweekend optimaal te begeleiden.

"Je kunt daarbij denken aan de warming-up voor een sessie of het zorgen voor zijn race-uitrusting, hem naar de juiste locatie brengen of net wat er nodig is. Ik ben opgeleid als fysiotherapeut, dus kleine ongemakken of pijntjes kan ik onder handen nemen", vertelt Scanes bij Talking Bull, de podcast van Red Bull Racing, waaruit Verstappen.com citeert.

De Brit knikt instemmend op de vraag of hij Verstappen goed kent. "Ja. Mijn vrouw zal daarop antwoorden dat ik meer tijd met Max doorbreng dan met haar. Maar het gaat goed in ons huwelijk", grapt hij.

Volgens Scanes verkeert Verstappen momenteel in een uitstekende conditie. "De lockdown vanwege Covid-19 is voor ons ook nuttig geweest, voor zover je daar tijdens een pandemie van mag spreken. Het zorgde ervoor dat wij minder reisden en er minder media- en marketingverplichtingen waren. Daardoor hebben we een flinke periode kunnen trainen voorafgaand aan het seizoen, wat in andere jaren wellicht niet mogelijk geweest zou zijn. Max is, denk ik, in de beste vorm ooit aan een seizoen begonnen."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport