Coach Mourinho: seizoen Bergwijn mogelijk voorbij

Coach Mourinho: seizoen Bergwijn mogelijk voorbij ANP

Steven Bergwijn komt mogelijk dit seizoen niet meer in actie voor Tottenham Hotspur door een enkelblessure. Dat zei coach José Mourinho een dag voor de wedstrijd in de Champions League tegen Leipzig. Voor de van PSV gekomen aanvaller komt daarmee logischerwijs ook het Europees kampioenschap met Oranje in gevaar.

"Het ziet er niet goed uit", aldus Mourinho, die meerdere spelers voor langere tijd mist. "Ik kan me niet herinneren dat ik ooit met zoveel tegenslag te maken heb gehad."

De club uit Londen bevestigde eerder op de dag dat de Nederlandse international wegens een blessure aan zijn linkerenkel "een langere periode" niet kan spelen.

Onderzoek

Nader onderzoekt volgt, liet Tottenham weten. Mogelijk volgen daarna meer details over de ernst van de kwetsuur. Bergwijn liep de blessure het afgelopen weekeinde op het in het duel met Burnley. De Spurs namen de aanvaller in de winter over van PSV. Bij de club ontbreken ook de aanvallers Harry Kane (hamstring) en Son Heungh-Min al voor langere tijd.

Voor bondscoach Ronald Koeman van het Nederlands elftal is het evenmin het eerste probleem. Ook Memphis Depay en Donyell Malen zijn langdurig geblesseerd.

home
net-binnen
menu