Coach Mourinho heeft ook een 'halve trofee' op erelijst

Coach Mourinho heeft ook een 'halve trofee' op erelijst ANP

De Portugese voetbalcoach José Mourinho heeft naar eigen zeggen 25,5 trofeeën veroverd in zijn carrière als trainer van Porto, Chelsea, Internazionale, Real Madrid, Manchester United en Tottenham Hotspur. "Die halve trofee is de finale die ik niet speelde met Tottenham", zei hij in een interview in de Britse tabloid The Sun.

Mourinho (58) bereikte afgelopen seizoen met de Spurs de finale van de League Cup, maar bij die finale op Wembley was hij al geen coach meer. Nog geen week daarvoor ontsloeg de club hem. De coach vertelde in het interview dat hij daarover zeer teleurgesteld was.

"Vraag ​​het de jongens die veel finales hebben gespeeld en iedereen zal je vertellen dat een finale spelen een droom is en het maakt niet uit of het de eerste finale is of nummer 20 of nummer 50, een finale is altijd een droom", aldus de coach, die inmiddels een contract heeft getekend bij AS Roma. "Een finale op Wembley is zelfs meer dan een droom. En om kans te maken op een trofee bij een club die er niet veel heeft, was natuurlijk een dubbele droom."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport