Clubicoon Seeler schaamt zich voor HSV

Clubicoon Seeler schaamt zich voor HSV ANP

Het zijn barre tijden voor Uwe Seeler. De 83-jarige Duitser brak vorige maand z'n heup en lag weken in het ziekenhuis. Toen Seeler met een kunstheup eindelijk weer thuis was, zag hij op de televisie zijn geliefde club Hamburger SV worstelen en opnieuw naast promotie naar de Bundesliga grijpen.

De roemruchte club uit Hamburg degradeerde twee jaar geleden voor het eerst uit de Bundesliga. De club van de Nederlandse verdedigers Timo Letschert en Rick van Drongelen koerste dit seizoen lang af op promotie. In de laatste weken ging het echter helemaal mis. HSV verloor op de voorlaatste speelronde van concurrent Heidenheim (2-1) en zondag werd de ploeg in eigen stadion vernederd door SV Sandhausen: 1-5.

Bij winst op Sandhausen had HSV als nummer 3 van de tweede Bundesliga de play-off om promotie/degradatie kunnen spelen, nu eindigde de club op de vierde plaats. "Het was beschamend, de ploeg heeft ons in de steek gelaten", moppert clubicoon Seeler in Bild. "Zo'n optreden is onbegrijpelijk en onacceptabel. Ik vraag me af hoe we uit deze ellende moeten komen. Het wordt ieder jaar lastiger om te promoveren."

De voormalige goalgetter van HSV maakte in de jaren 50, 60 en 70 ruim vierhonderd doelpunten voor de zesvoudig kampioen van Duitsland.