Clement rijdt Tour

Stef Clement rijdt de Ronde van Frankrijk. IAM Cycling heeft de Nederlandse renner opgenomen in de negenkoppige ploeg die op 2 juli aan de start komt in Mont-Saint-Michel. Het wordt de zesde Tour voor Clement, die een uitgelezen kans krijgt zich in de kijker te rijden bij een andere ploeg. Zijn Zwitserse werkgever gaf eerder dit seizoen te kennen er na dit jaar mee op te houden.

De viervoudig Nederlands kampioen tijdrijden kwam dit voorjaar ten val in de Amstel Gold Race en was lang uit de roulatie met een gebroken sleutelbeen. In het Critérium du Dauphiné bewees de 33-jarige Brabander deze maand dat het met zijn vorm goed is, want hij eindigde als vijftiende.

De Zwitser Mathias Frank is aangewezen als de man die hoog in het algemeen klassement moet eindigen. Het winnen van een etappe heeft echter prioriteit bij teambaas Rik Verbrugghe.

De Tourselectie van IAM Cycling bestaat verder uit de Fransman Jérôme Coppel, de Belgen Dries Devenyns en Oliver Naesen, de Noor Sondre Holst Enger, de Colombiaan Jarlinson Pantano en de Zwitsers Martin Elmiger en Reto Hollenstein.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement