Chidera Ejuke. FOTO ANP SPORT

Chidera Ejuke opgelucht met punt bij ADO

Chidera Ejuke. FOTO ANP SPORT

Gemengde gevoelens bij Chidera Ejuke na de 1-1 in Den Haag. ,,Een punt is tenminste nog iets, maar we kunnen beter dan we lieten zien.”

De 21-jarige vleugelaanvaller van SC Heerenveen zorgde tegen ADO voor vrijwel al het gevaar. Met zijn geweldige versnelling en imposant arsenaal aan schijnbewegingen hield Ejuke continu twee verdedigers van ADO bezig. Maar wat uiteindelijk ook beklijfde, waren de momenten waarin Ejuke zijn vrijstaande ploeggenoten over het hoofd zag.

Kritiekpunten

Het is een van de kritiekpunten op zijn spel, het overzicht dat bij Ejuke nog weleens ontbreekt. Hij herkent zich er deels in. ,,Natuurlijk krijgt een ploeggenoot van mij de bal, als ik de mogelijkheid zie. Maar het is makkelijker praten achter de televisie of op de tribune, dan wanneer je zelf op het veld staat en de acties maakt. Ik probeer te leren van de feedback die ik krijg. Zodat ik de beste voetballer word die ik kan zijn: een speler die kansen creëert en doelpunten maakt.”

Lees ook | Sven Botman redt punt voor SC Heerenveen tegen ADO Den Haag

,,We kwamen naar Den Haag om deze wedstrijd te winnen”, vervolgde Ejuke. ,,We kunnen beter dan we lieten zien. Positief is wel dat we geloof hielden in een resultaat nadat we op achterstand kwamen. We bleven gefocust, hielden druk op de verdediging van ADO en kregen uiteindelijk het doelpunt dat we wilden. Met dit gelijkspel hebben we tenminste nog iets.”

Beloning

Het spel van Ejuke bleef de afgelopen maanden niet onopgemerkt. Hij kreeg onlangs een uitnodiging van de Nigeriaanse bond, voor het Afrikaans kampioenschap onder 23. Dat toernooi wordt deze maand in Egypte gehouden. De uitnodiging bereikte Heerenveen echter niet, omdat Ejuke zich via zijn zaakwaarnemer al had afgemeld voor het toernooi.

Ejuke ziet zijn plek in de Nigeriaanse selectie als een beloning voor zijn spel bij Heerenveen. ,,Mijn zaakwaarnemer zei dat deelname aan dit toernooi moeilijk zou worden voor mij. We zitten midden in het seizoen met het clubvoetbal en de Afrika Cup onder 23 wordt niet afgewerkt tijdens een officiële interlandbreak (van de FIFA, red.).”

Ejuke moest dus bedanken. ,,Ergens vind ik dat wel jammer, maar ik kan later altijd nog geselecteerd worden. Daar kijk ik nu naar uit.”

Plus artikel gelezen
Je las zojuist een artikel.
Onbeperkt PREMIUM-artikelen lezen?

Lees nu PREMIUM vanaf € 1,15 per week. Je krijgt dan onbeperkt toegang tot al onze artikelen, video’s, columns en meer.

Probeer PREMIUM direct