Chidera Ejuke kan zich opmaken voor basisdebuut SC Heerenveen

Chidera Ejuke moet een smaakmaker worden in het Abe Lenstra-stadion. FOTO FPH/MUSTAFA GUMUSSU

De meest prangende vraag voor Johnny Jansen, in aanloop naar het thuisduel met Feyenoord: start hij met Chidera Ejuke op linksbuiten en Jordy Bruijn op ‘10’?

De trainer van SC Heerenveen liet zich vrijdagmiddag in aanloop naar de wedstrijd niet teveel in zijn kaarten kijken. Maar alles wijst erop dat Ejuke zijn basisdebuut tegen Feyenoord gaat maken. Al is het maar omdat er een plekje vrijkomt in de basisopstelling, omdat Ben Rienstra afgelopen week werd verkocht aan Kayserispor. Met Jordy Bruijn heeft Jansen bovendien een speler die op het middenveld goed uit de voeten kan.

,,Chidera Ejuke gaat echt een klik krijgen met ons publiek”,zei Jansen over de Nigeriaanse aanvaller. ,,Als hij de bal aan zijn voet krijgt en schijnbewegingen gaat maken… Verder heeft hij een geweldige versnelling. Van zo’n voetballer gaat ons publiek houden. Dat kan gewoon niet missen.”

Normaal gesproken start Ejuke als linksbuiten. Hij kan echter ook op ‘10’, als meest aanvallende middenvelder uit de voeten. ,,Chidera laat in kleine positiespelletjes zien dat hij het overzicht heeft”, zegtJansen. ,,Maar hoe houdt hij zich onder de hoogste weerstand? Heel eerlijk: dat moet ik zelf ook nog gaan ontdekken.”

Feyenoord

Met een 2-2 gelijkspel tegen Sparta startte Feyenoord teleurstellend aan het seizoen. De ploeg van Jaap Stam boekte donderdag echter wel een knappe overwinning op Dinamo Tbilisi in de Europa League (4-0). ,,Ze voetbalden met veel enthousiasme en lieten tegen Dimano heel mooie dingen zien”,vond Jansen. ,,Voor ons is belangrijk dat we de ruimtes klein houden. Onze kansen liggen in de counter. Dat is een van onze kwaliteiten.”

,,We hebben tegen Heracles als collectief goed verdedigd, maar willen nog wel dominanter worden in balbezit”, vervolgde Jansen, die tegenFeyenoord alleen Daniel Høegh (enkel) mist. ,,Ik hoop echt dat we voor ons publiek een prachtige pot neerzetten. Voor de topclubs was Heerenveen jarenlang een lastige uitwedstrijd. Dat willen we graag weer creëren.”