Cavaliers op gelijke hoogte met Warriors

Cleveland Cavaliers heeft Golden State Warriors weten te dwingen tot een zevende wedstrijd in de finale van de NBA. De Cavaliers wonnen donderdagavond (plaatselijke tijd) van de Warriors met 115-101.

De thuisploeg speelde een vurige eerste helft en kwam zelfs op een voorsprong van 22 punten. LeBron James leidde zijn ploeggenoten naar de overwinning met een wedstrijdtotaal van 40 punten.

De normaal gesproken met scherp schietende Warriors kwamen niet in hun ritme en wisten hun tegenstander niet dichter dan op 7 punten te naderen. Sterspeler Stephen Curry was met 30 punten het meest trefzeker voor de Warriors, maar werd ook voor het eerst in zijn carrière uit het veld gestuurd. Dit gebeurde nadat hij zijn mondstuk richting de tribunes had gegooid.

Met de overwinning voor de Cavaliers in de eigen Quicken Loans Arena komt de tussenstand in de best-of-sevenserie op 3-3. Een zevende wedstrijd moet zondag in Oakland de beslissing brengen. Mochten de Cavaliers die ook winnen, dan betekent dat de eerste NBA-titel voor de club uit Ohio.

Bovendien zijn ze dan het eerste team dat het voor elkaar krijgt om een kansloos geachte 3-1 achterstand om te buigen in een voorsprong en zo alsnog de titel te grijpen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement