Tussen alle corona-ellende zijn er gelukkig ook nog berichtjes die voor een glimlach zorgen. De spelers van SC Heerenveen die in eigen auto’s naar de uitwedstrijden in Breda en Doetinchem rijden bijvoorbeeld. Ik moest er smakelijk om lachen.

De rit naar uitwedstrijden was in mijn jeugd altijd een feest. Ik zie het zo voor me. Joey Veerman die Johnny Jansen imiteert en Runar Espejord belt. ,,Runar, we vertrekken een kwartiertje later.’’ En dat de Noorse spits dan bij een verlaten vertrekpunt aankomt en zelf moet rijden. Net als Lucas Woudenberg, die alleen rijdt omdat niemand tussen de lege doosjes van de Mac wil zitten.

Zou er ook iemand van de spelers een klassieke Lelijke Eend bezitten? Prima wagen voor een plagerijtje. Wij hadden ooit een leider met een Eend. De middelste plek op de achterbank was een hel. Niemand wilde er zitten. Daar zat namelijk een ijzeren stang onder.

Onze leider Hessel maakte er een gewoonte van om plankgas over heuveltjes te rijden. Qua snelheid viel plankgas in een Eend nog best mee, maar hij kreeg de auto wel altijd los van de grond, zodat degene in het midden eerst met zijn hoofd het dak raakte en bij landing hard op de ijzeren stang stuiterde. Lachen!

Heeft iemand een VW Polo? Een andere trainer probeerde vroeger in de scherpe bocht bij de Bargebek tussen Balk en Wijckel altijd om zijn groene Polootje op twee wielen te krijgen. Ik noem zijn naam maar niet, want dan krijgt hij alsnog op zijn kop van mijn moeder, zijn zus.

Ik zie ze al zitten. Joey Veerman, Mitchell van Bergen en Sherel Floranus in de auto van Erwin Mulder. De chauffeur stookt de boel op en vlak voor de Vijverberg in Doetinchem – zeg maar ons Woudsend van vroeger – drukken de drie passagiers hun blote kont tegen het raam aan als ze langs de kroeg van de supporters van de tegenstander rijden.

Waarschijnlijk is het geouwehoer uit de hand gelopen en was Johnny Jansen het zat. Het carpoolen is klaar. Donderdag werd er een dubbeldekker gehuurd voor de uitwedstrijd tegen FC Utrecht, zodat de trainer zijn spelers weer in de gaten kan houden. Zo ging het bij ons uiteindelijk ook. Alleen was onze bus een trekker met kar, met pakjes stro als bankjes.

johan.stobbe@lc.nl

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Column
Plus artikel gelezen
Je las zojuist een artikel.
Onbeperkt PREMIUM-artikelen lezen?

Lees nu PREMIUM vanaf € 1,15 per week. Je krijgt dan onbeperkt toegang tot al onze artikelen, video’s, columns en meer.

Probeer PREMIUM direct