Canadees Dal-Cin wint derde rit in virtuele Tour de France

Canadees Dal-Cin wint derde rit in virtuele Tour de France ANP

De Canadese wielrenner Matteo Dal-Cin (Rally Cycling) heeft de derde etappe van de virtuele Tour de France op zijn naam geschreven. De 29-jarige coureur versloeg na 48 kilometer in een sprint de Brit Jake Stewart (Groupama-FDJ Continental) en de Australiër Callum Scotson (Mitchelton-Scott). Vorige week wonnen de Zuid-Afrikaan Ryan Gibbons (NTT) en de Fransman Julien Bernard (Trek-Segafredo) de eerste twee etappes in de virtuele Tour. NTT blijft aan de leiding in het algemeen klassement.

Bij de vrouwen zegevierde de Duitse Tanja Erath voor de Amerikaanse Chloé Dygert en de Britse April Tacey, de winnares van de eerste etappe. Het team TIBCO-Silicon Valley Bank staat aan kop in de algemene rangschikking.

De virtuele Tour de France, ook georganiseerd door ASO, telt zes etappes en wordt verreden op het populaire Zwift-platform. De vierde rit vindt zondag plaats en ritten vijf en zes zijn voor het weekend van 18 en 19 juli. De 'echte' Tour de France, die werd uitgesteld vanwege de coronacrisis, start op 29 augustus in Nice.