Cambuur wint voor tweede keer op rij, Dordrecht met ruime cijfers verslagen

Eindelijk lukte het Cambuur in het seizoen 2017-2018 om voor de tweede keer op rij een wedstrijd winnend af te sluiten. Na de 2-1 zege tegen Telstar van twee weken geleden, werd vrijdagavond Dordrecht met 3-0 verslagen. 

Het duurde even voordat het duel het aanzien waard werd. Cambuur en Dordrecht slaagden er in de eerste helft lang niet in om het publiek op te warmen. Veertig minuten lang verschansten de bezoekers zich op de eigen helft, om Cambuur halverwege die helft op te vangen. Cambuur had er geen antwoord op. 

Cummins stopt strafschop

Vijf minuten voor de rust sloeg uiteindelijk toch de vlam nog in de pan. In de 41ste minuut kreeg Dordrecht een strafschop. Marvin Peersman leek met een prachtige sliding een Dordtse aanval te neutraliseren, maar kennelijk beroerde hij de bal ook met de hand. Scheidsrechter Clay Ruperti wees tot verbazing van iedereen naar de stip. Jafar Arias ging achter de bal aan, maar schoot beroerd in. Cummins dook naar de goede hoek en stopte de inzet. De rebound miste Arias vervolgens hopeloos.

Cambuur was eindelijk wakker en was via Peersman (schot net naast), Martijn Barto (kon net niet bij een voorzet van Issa Kallon) en Ricardo Kip (schot over) gevaarlijk, maar de ploegen gingen rusten bij 0-0.

Aanvallende wissel

Na de pauze schakelde Cambuur een tandje bij. Met de wissel Furdjel Narsingh voor Jordy van Deelen maakte trainer Sipke Hulshoff zijn aanvallende intenties duidelijk. De strategie om met drie spitsen te gaan spelen, pakte goed uit. Binnen een kwartier stond Cambuur op 2-0. Eerste haalde Issa Kallon hard uit en even later knalde Xander Houtkoop met een verwoestende uithaal de 2-0 binnen.

Houtkoop had na een razendsnelle Leeuwarder counter even later ook de 3-0 op zijn slof, maar mikte de bal vanaf 5 meter voor het doel tegen een Dordtse verdediger op de doellijn aan. Dordrecht was niet bij machte om zich terug te knokken.

Tien minuten voor tijd besliste Ricardo Kip het duel met een bekeken lob over doelman Nick Wolters. Met de klansen op een nog ruimere zege sprongen de Leeuwarders in de slotfase slordig om.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement