Cambuur wint en verlaat laatste plaats

SC Cambuur heeft zaterdagavond in eigen huis gewonnen van PEC Zwolle. In Leeuwarden werd het 1-0. Het was de eerste zege van 2016 voor de Leeuwarders.

Cambuur was via Sander van de Streek al na twee minuten gevaarlijk, maar diens schot verdween in het zijnet. Vervolgens lag het spel enkele minuten stil wegens een blessure van een grensrechter die even later vervangen werd.

Na de hervatting kregen de Leeuwarders een prima kans, maar de voorzet van Van de Streek kwam net niet bij Furdjel Narsingh. Even later wist Narsingh Martijn Barto te vinden, maar ook de spits kwam niet tot scoren. Barto kreeg op slag van rust nog een kansje, maar kreeg de bal niet goed onder controle. PEC Zwolle kreeg aan de andere kant nauwelijks mogelijkheden.

Tweede helft
Na een kwartier in de tweede helft moesten de bezoekers met tien man verder, nadat Ouasim Bouy zijn tweede gele kaart kreeg.

Cambuur zocht de aanval en was gevaarlijk via schoten van Van der Streek en Jergé Hoefdraad en zag Vytas in buitenspelpositie raak koppen.

Het was Jack Byrne die zes minuten voor tijd de bevrijdende 1-0 scoorde, na een passje van Narsingh. In de slotfase waren er nog enkele hectische staferelen voor het doel van Leonard Nienhuis, maar gescoord werd er niet meer.

Hekkensluiter af
Door de zege doet Cambuur de laatste plaats weer over aan De Graafschap. De ploeg uit Doetinchem speelt zondagmiddag nog. Tegenstander in de Achterhoek is sc Heerenveen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement