Cambuur wil sowieso nog een spits

Cambuur heeft de selectie eind juni al bijna rond. Wel komt er sowieso nog een spits.

Die zal de concurrentie moeten aangaan met Martijn Barto, die zijn contract bij Cambuur eerder al verlengde.

,,We hadden vorig jaar door omstandigheden wel heel veel huurlingen en dat was niet altijd even goed'', zei  technisch directeur Henry van der Vegt zaterdag. ,,Daarom willen we het liefst iemand die een beetje binding met de club zal krijgen.'' Cambuurs voorkeur gaat uit naar een spits vastleggen, in plaats van huren. ,,Maar een spits met een jaarcontract is eigenlijk ook een soort van huur'', plaatste Van der Vegt een kanttekening.

Het vertrek van Sjoerd Overgoor naar Hongarije is voor Van der Vegt geen aanleiding een directe vervanger aan te trekken. Afhankelijk van hoe een aantal beloften het in de voorbereiding doet, komen er wellicht nog een middenvelder en verdediger bij.

Cambuur wil volgend seizoen in de eerste divisie uiteraard bovenin meedoen. Het kampioenschap is echter geen must. Van der Vegt: ,,Dat willen we wel heel graag, maar gedegradeerde clubs hebben het in de eerste fase van de competitie toch vaak moeizaam. Er wordt een ander soort voetbal gespeeld en ons team is voor de helft nieuw.''

In de Leeuwarder Courant van maandag een uitgebreid verhaal over Cambuurs eerste training.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement