Cambuur wil Henk de Jong als opvolger Hake

De kans is groot dat Henk de Jong terugkeert bij SC Cambuur. De 54-jarige Drachtster is de voornaamste kandidaat om René Hake op te volgen bij zijn oude club.

De Jong kondigde afgelopen week zijn afscheid aan bij De Graafschap. Volgens de oefenmeester lagen gezondheidsredenen van zijn vrouw daaraan ten grondslag. De Jong is sinds december 2016 trainer van de club uit Doetinchem, waarmee hij vorig jaar promoveerde naar de eredivisie.

Lees ook: 11 jaar, 8 hoofdcoaches en 3 interimmers: Cambuur-kerkhof raakt vol

Cambuur maakte donderdagochtend bekend het contract van trainer René Hake na dit seizoen niet wordt verlengd. Het maakt de weg vrij voor De Jong, die samen met zijn assistent Sandor van der Heide terug kan keren in Leeuwarden.

Nieuwe staf

Cambuur, momenteel teleurstellende dertiende in de eerste divisie wil het nieuwe seizoen in met een volledig nieuwe technische staf. Eerder deze week werd al duidelijk dat assistent-trainer Sipke Hulshoff en keeperstrainer René Ponk aan hun laatste maanden bij de club bezig zijn.

Lees ook: Ook assistent Sandor van der Heide weg bij De Graafschap

Bij Cambuur zal De Jong met open armen worden ontvangen. Hij begon in het seizoen 2010-2011 als assistent-trainer bij de club. Als interim-trainer werd hij in 2013 kampioen van de eerste divisie door op de laatste speeldag met 0-2 te winnen bij Excelsior.

Lees ook: Trainer René Hake na dit seizoen weg bij Cambuur

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement