Cambuur verliest van Willem II

Willem II heeft zondag in een matig duel een belangrijke overwinning behaald op SC Cambuur (3-0).

De Tilburgers nemen daarmee afstand van de clubs onderaan de ranglijst.

Ook in Tilburg slaagde het zwakke Cambuur er niet in de eerste overwinning van het seizoen te boeken. Cambuur zakt steeds verder in het moeras.

Trainer Henk de Jong van Cambuur stuurde, in vergelijking met de wedstrijd tegen De Graafschap van vorige week, maar liefst zes andere spelers het veld op. Daartoe ook gedeeltelijk gedwongen door blessures.

Ondanks al die wijzigingen keek Cambuur al na ruim 10 minuten tegen een achterstand aan. Guus Joppen kopte een vrije trap van Lucas Andersen binnen.

Cambuur stelde daar in de matige eerste helft vrijwel niets tegenover. De ploeg speelde onsamenhangend voetbal zonder al te veel bezieling. De eenzame spits Barthlolomew Ogbeche kreeg nauwelijks speelbare ballen.

Ook Willem II overtuigde niet. Ondanks een groot veldoverwicht bleven serieuze kansen uit, mede omdat Richairdo Zivkovic totaal niet in de wedstrijd zat. Trainer Jurgen Streppel verving de Ajax-huurling in de rust voor Lesly de Sa.

Passie

De tweede helft was een stuk aantrekkelijker. Cambuur speelde met meer passie en kreeg ook kansen. Sjoerd Overgoor en Ogbeche strandden op doelman Kostas Lamprou. Ook Willem II kreeg mogelijkheden. Erik Falkenburg en Nick van der Velden verzuimden die te benutten.

Het betere Willem II besliste het duel in de slotfase. Eerst verdubbelde Falkenburg de marge en kort voor tijd bepaalde Stijn Wuytens de eindstand op 3-0, waardoor de sportieve zorgen van Cambuur weer een stuk groter zijn geworden.

Bron:ANP

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement