Cambuur verliest ook zonder De Jong (0-2)

Cambuur heeft vrijdagavond voor de zesde opeenvolgende keer verloren. Cambuur voetbalde met interim-trainer Sipke Hulshoff vol passie, maar het bleek niet voldoende voor een positief resultaat. In de slotfase sloeg FC Utrecht toe: 0-2.

Cambuur speelde met een versterkte verdediging en een tweemansvoorhoede. Het is de nieuwe realiteit in de overlevingsstrijd. Cambuur speelde voor rust soms op het randje tegen het meer vaardige Utrecht, maar kreeg ook kansen.

Een vrije trap van Kevin van Veen, een schot van Jack Byrne en een kopbal van Marvin Peersman belandden in handen van doelman Robbin Ruiter.

Na rust waren de eerste kansen voor Utrecht. Zo kon Byrne een bal maar net voor de doellijn wegwerken. Aan de kant van Cambuur was er een kans voor Monteiro, die met wat geluk oog in oog met de keeper kwam te staan. Maar de bal sprong van zijn voet.

Cambuur bezwijkt onder druk

Cambuur kwam in de tweede helft niet meer onder de druk van FC Utrecht vandaan, al had de thuisclub een strafschop moeten hebben toen Rai Vloet gehaakt werd door Ramon Leeuwin.

In de 79 minuut bezweek Cambuur toch nog toen Mark van der Maarel een voorzet van Ruben Ligeon binnenkopte. In de 87e minuut scoorde Haller, eveneens met het hoofd.

Cambuur blijft door de nederlaag 17e op de ranglijst. Hekkensluiter De Graafschap heeft zaterdag aan een gelijkspel genoeg om in punten gelijk te komen met Cambuur.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement