Cambuur verliest nipt van koploper Ajax

Hekkensluiter SC Cambuur heeft zaterdagavond niet kunnen stunten tegen koploper Ajax. In Leeuwarden verloor de ploeg van trainer Marcel Keizer met 1-0.

In een weinig sprankelende eerste helft kregen beide ploegen enkele kleine mogelijkheden, maar groot gevaar was er niet voor beide doelen.

Tweede helft
Een kwartier na rust kreeg Jergé Hoefdraad na goed doorzetten van Martijn Barto een prima kans, maar het schot van de aanvaller van Cambuur was te slap.

Enkele minuten was het aan de andere kant wel raak, toen Davy Klaassen op aangeven van invaler Anwar El Ghazi de bal in het doel kopte.

Cambuur ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, waardoor Ajax meer ruimte kreeg en enkele grote kansen onbenut liet. Amin Younes raakte namens de Amsterdammers de paal en ook El Ghazi en Milik verzuimden het duel te beslissen.

In de blessuretijd claimde Cambuur nog een strafschop wegens hands, maar de van een blessure teruggekeerde scheidsrechter Pieter Vink wilde van niets weten.

Strijd tegen degradatie
Door de nederlaag blijft SC Cambuur hekkensluiter. De Graafschap heeft een punt meer en gaat zondag op bezoek bij FC Groningen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement