Cambuur verliest in Epe van fanatiek De Graafschap

Cambuur heeft vrijdagavond het eerste oefenduel tijdens het trainingskamp in het Gelderse Epe met 0-3 verloren van De Graafschap. 

De eerste grote kans in de wedstrijd was voor de Leeuwarders. Justin Mathieu stuurde David Sambissa aan de linkerkant de diepte in. De back speelde zijn tegenstander goed uit en gaf de bal hard voor. Mathieu was naar voren gesneld en schoot strak in. Keeper Hidde Jurjus bracht evenwel redding. 

De Graafschap, geleid door Henk de Jong en Sandor van der Heide, dicteerde in de eerste helft. In de 24ste minuut was er ook de voorsprong. Stef Nijland had een prima steekpass in huis en bereikte de vrijstaande Frank Olijve, die doelman Xavier Mous van dichtbij klopte: 0-1. Dat was tevens de ruststand.

Na de pauze was er al snel een levensgrote kans voor Jordy Thomassen, na een fout van Mous. De keeper kwam ver zijn doel uit, maar miste de bal. Thomassen kon op het doel af, maar treuzelde bij het schieten en vond Emmanuel Mbende op zijn weg. Die blokkeerde zijn inzet. De rebound van Youssef El Jebli was voor Mous. Na een uur spelen, net voor Cambuur-trainer René Hake negen wissels toepaste, was het wel raak voor El Jebli. Hij passeerde Mous van dichtbij voor de 0 - 2.

Fanatieker

De Graafschap speelde fanatieker dan Cambuur en dat leidde tot meerdere mogelijkheden. De ontevredenheid was er met name bij aanvoerder Robbert Schilder. Hij mopperde tijdens het duel af en toe hoorbaar over het vele balverlies bij zijn ploeggenoten en ging na zijn wissel in discussie met Julian Calor, die inderdaad niet uitblonk in het balvast zijn. De Graafschap maakte er vijf minuten voor tijd zelfs nog 0-3 van. Anthony van den Hurk versloeg Robert van Koesveld in de lucht en kopte in de verre hoek raak. 

Cambuur speelt dinsdag weer een oefenwedstrijd in Epe. Dan is Jong Vitesse de tegenstander.    

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement