Cambuur swingt naar eerste thuiszege sinds november

Voor het eerst sinds ruim vier maanden heeft SC Cambuur weer eens op eigen veld weten te winnen. De ploeg versloeg Jong PSV in Leeuwarden vrijdagavond met 3-1.

In een week waarin het vooral over het aanstaande vertrek van trainer Rene Hake ging en de interesse van Cambuur in Henk de Jong als zijn opvolger, zou je bijna vergeten dat er ook nog gewoon gevoetbald moest worden in Leeuwarden. Dat deed de thuisploeg in de wetenschap dat er drie belangrijke punten konden worden gepakt in de jacht op een playoff-plaats.

De weer eens in de basis gestarte Kevin van Kippersluis maakte bij Cambuur vrijdag van meet af aan een goede indruk. Nadat hij al twee mogelijkheden kreeg in de beginfase, tikte hij halverwege de eerste helft de 1-0 binnen. Daarvoor had Kevin Jansen al de openingstreffer op zijn hoofd gehad. De voorsprong was dan ook verdiend.

Die werd vijf minuten voor rust verdubbeld door Sam Hendriks. De spits scoorde voor de tweede keer in even zoveel wedstrijden, ditmaal na een assist van Van Kippersluis. Het betekende 2-0 en met die stand gingen beide teams aan de thee.

Cambuur stijgt een plek

Na rust gaf Cambuur het goede spel uit de eerste helft een vervolg. Jong PSV werd soms even gevaarlijk, maar defensief hadden de Leeuwarders de boel goed op orde. En anders was er altijd nog de ook vrijdagavond weer alerte doelman Xavier Mous.

Een derde treffer zou de wedstrijd in het slot gooien. Nadat eerder David Sambissa en Robin Maulun niet doeltreffend bleken, was Hendriks dat wel. Zijn goal werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Even later bleek hij alsnog succesvol. Zo scoorde hij zijn tweede goal en derde in totaal voor Cambuur: 3-0.

Lennerd Daneels voorkwam met een Eindhovense eretreffer dat Cambuur voor het derde duel op rij de nul hield, maar dat mocht de pret in Leeuwarden niet drukken. De 3-1 winst betekende de eerste zege sinds 2 november 2018 en een plekje winst op de ranglijst: van dertien naar twaalf.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement