Cambuur profiteert van verkoop Jamiro Monteiro: 'Mooi meegenomen'

De transfer van Jamiro Monteiro van Heracles Almelo naar het Franse Metz heeft niet alleen de speler zelf blij gemaakt. Ook Cambuur spint er garen bij.

Monteiro (24) was tussen 2015 en 2017 actief bij de Leeuwarders. Hij werd vorig jaar voor enkele tonnen aan Heracles verkocht. Monteiro speelde afgelopen seizoen alle wedstrijden voor de Almeloërs en dat levert hem nu een transfer naar de Franse tweede divisie op. Naar verluidt is er een bedrag van ongeveer drie miljoen euro mee gemoeid. De middenvelder heeft een driejarig contract getekend.

10 procent

Cambuur heeft vorig jaar een doorverkooppercentage van 10 procent bedongen en zou nu een paar ton opstrijken. Welk bedrag Cambuur exact krijgt, is nog niet duidelijk. ,,De transfersom is nog niet bekend en dat is vaak bruto’’, aldus technisch manager Foeke Booy. ,,Er gaan dan nog wat dingen af en het speelt ook mee of de som ineens wordt betaald of in delen. Wat dit exact gaat opleveren, weten wij nog niet. Maar het is mooi meegenomen.’’

Cambuur wil deze zomer nog enkele versterkingen aan de selectie toevoegen, maar het transferbudget is even op. Eerst moeten er spelers vertrekken. Of het bedrag dat Cambuur voor Monteiro ontvangt, wordt geïnvesteerd in de selectie, kon Booy nog niet zeggen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement