Cambuur pas na rust langs Harkemase Boys

Drinkpauze bij SC Cambuur - Harkemase Boys. Foto: Henk Jan Dijks

Natuurlijk waren er voorafgaande aan het oefenduel tegen Harkemase Boys afspraken gemaakt over speeltijd voor de profs, maar Cambuur had donderdagavond de rust toch echt hard nodig om orde op zaken te stellen: 4-1. Daarvoor moest na 45 minuten bijna het hele elftal worden gewisseld.

De derde-divisionist leidde halverwege het oefenduel in Leeuwarden met 0-1, na een schitterende goal in de achtste minuut. Middenvelder Berwout Beimers, die een puike wedstrijd speelde, leverde een haarscherpe voorzet voor een van zijn spitsen af. Kian Visser bleek de perfecte bliksemafleider voor Jhurrey Margarita die magistraal afrondde.

Cambuur stelde daar weinig tegenover. De 250 toeschouwers – allen seizoenkaarthouders, publiek gelieerd aan Harkemase Boys was vanwege het coronaprotocol niet welkom – applaudisseerden welgeteld twee keer voor hun favorieten. De spaarzame mogelijkheden waren echter niet aan Robert Mühren en Mitchell Paulissen besteed.

Na rust, toen Cambuur zo’n beetje alle basisspelers had afgelost, begon het beter te draaien bij de ploeg van De Jong. Alleen keeper Sonny Stevens en spits Mühren bleven staan. Dat betaalde zich al snel uit. Cambuur schroefde het tempo op en kwam al snel tot 1-1 via Jamie Jacobs. Een schitterende vrije trap van Robin Maulun voelde aan als een bevrijding. Er werd nog een goal van Issa Kallon afgekeurd, maar uiteindelijk werd het toch 4-1 door twee treffers van Giovanni Korte, waarvan de laatste een hoogstandje was.

Het was de tweede opeenvolgende zege voor Cambuur in deze oefenperiode. Vorige week werd het 11-0 tegen ONS Sneek.

Vanaf vrijdag krijgt Cambuur een weekje vrij. Volgende week maandag reist de ploeg af naar Epe voor een vijfdaags trainingskamp. Die week wordt afgesloten met een thuiswedstrijd op vertrouwde bodem, in Leeuwarden tegen PEC Zwolle.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Cambuur
Harkemase Boys