Cambuur ondanks overwicht niet langs De Graafschap

Cambuur heeft de tweede thuiswedstrijd van het seizoen niet weten te winnen. Het was sterker dan De Graafschap, maar kwam niet verder dan 1-1.

De Leeuwarders hadden voor rust niets te vrezen van De Graafschap, dat de bal geen enkele keer beroerde in het vijandelijke strafschopgebied. Cambuur had veel balbezit en kreeg via Michiel Hemmen, Sander van de Streek en de dreigende Raymond Gyasi mogelijkheden om te scoren. Dat deden zij niet.

Na een half uur spelen was het wel raak. Jergé Hoefdraad, in de basis begonnen ten koste van Ninos Gouriye, was de doelpuntenmaker. Op aangeven van Gyasi schoot hij hard raak.

In de tweede helft kroop De Graafschap iets meer uit de schulp en kwam het iets dichter bij het doel van Leonard Nienhuis. Grote kansen waren er niet. Cambuur had via Gyasi (zijnet), Hemmen en Van de Streek nog kunnen scoren.

Dat deed het echter niet. In de 79ste minuut claimde Cambuur een ingooi, maar die kreeg het niet. De Graafschap schakelde snel en slingerde de bal via Nathaniel Will snel voor. Piotr Parzyszek kopte raak: 1-1. Het was pas de eerste kans voor de bezoekers.

Grote kansen

In de 83ste minuut probeerde Jamiro Monteiro het van afstand, maar zijn poging kon keeper Bednarek niet verontrusten. In de 89ste minuut had Gyasi moeten scoren, maar alleen voor Bednarek miste hij. Van de Streek was even later nog dichtbij, maar ook hij vond Bednarek op zijn weg. Monteiro probeerde het in blessuretijd nog eens, maar schoot recht op Bednarek af.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement