Cambuur neemt Robert Mühren definitief over van Zulte Waregem

Robert Mühren op weg naar zijn mooiste treffer in het shirt van Cambuur, tijdens het uitduel met NEC (0-2). Foto: Dijks Fotografie / Henk Jan Dijks

Cambuur heeft met Zulte Waregem een mondelinge overeenstemming bereikt over de transfer van Robert Mühren. Daarmee komt een felgekoesterde wens uit voor de club: Een langer verblijf van de topscorer van vorig seizoen.

Mühren was afgelopen jaargang maar liefst 26 keer trefzeker in 29 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, waarin Cambuur onbedreigd afstevende op het kampioenschap. Door de coronacrisis liep de club echter promotie mis.

Voor het aankomende seizoen wil Cambuur logischerwijs opnieuw een gooi doen naar het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie. Dat doet trainer Henk de Jong met nagenoeg dezelfde selectie. Vrijwel de complete basisploeg heeft nog een doorlopend contract.

Cruciaal was echter de spitspositie: Cambuur huurde Mühren vorig seizoen van Zulte Waregem. De 31-jarige spits had bij de Belgische club nog een contract tot medio 2021. Eerder werd hij door Zulte Waregem verhuurd aan Sparta en NAC Breda.

Cambuur bereikte al eerder met Mühren zelf overeenstemming over een langer verblijf in Leeuwarden. De club hoopt nu nog het aflopende contract van doelman Sonny Stevens te verlengen.