Cambuur komt met anderhalve seizoenkaart

Het loopt storm met de verkoop van seizoenkaarten voor Cambuur. Zes uur na de start werd de grens van 1000 al bereikt. FOTO HENK JAN DIJKS

Cambuur biedt de supporters voor het komende seizoen drie verschillende opties voor seizoenkaarten aan. Fans kunnen onder andere kiezen voor anderhalve kaart. De extra helft wordt ingezet om mensen die tijdens de coronacrisis in de frontlinie hebben gewerkt een avondje Cambuur aan te bieden.

Er kwamen de voorbije weken geregeld telefoontjes binnen van fans met de vraag wanneer ze hun seizoenkaart nou eens konden verlengen. ,,Sommige mensen waren bijna boos dat we nog niet zijn begonnen’’, zegt algemeen directeur Ard de Graaf met een lach. ,,Kom maar op, ik wil verlengen. Dat zegt veel over de loyale achterban die we hebben.’’

Het duurde wat langer voordat de campagne van start gaat. De perikelen rond de gemiste promotie slokte alle tijd op van de bestuurders. ,,Het moet ook goed zijn voordat je begint.’’

Vrijdag gaat de campagne daadwerkelijk van start. Er zijn drie opties. De eerste is dat een supporter anderhalve kaart koopt. De ene is voor hem- of haarzelf, met de resterende helft probeert de club het stadion weer vol te krijgen.

Zorg- en supermarktmedewerkers krijgen een avondje Cambuur

Het extra geld dat ermee binnenkomt, wordt samen met de maatschappelijke stichting Cambuur Verbindt gebruikt om mensen die tijdens de coronacrisis in de frontlinie werken, bijvoorbeeld zorgmedewerkers of personeel van een supermarkt, een leuke voetbalavond te bezorgen.

De tweede optie is een seizoenkaart met onvoorwaardelijke steun. Daarmee neemt de fan voor lief dat er aan het begin van het nieuwe seizoen geen publiek in het stadion mag.

,,Wat mij betreft spelen we 1 oktober weer met publiek, maar wie zegt me dat dat kan’’, zegt De Graaf. ,,Misschien wordt het 1 januari, misschien wordt het 1 april, ik weet het niet. Dat zijn onbeheersbare zaken.’’ Gemiste wedstrijden worden niet gecompenseerd.

Verlenging met restitutie

En dan is er de mogelijkheid om voor de standaard verlenging met restitutie te gaan. Afhankelijk van het aantal wedstrijden dat zonder publiek wordt gespeeld, krijgt de seizoenkaarthouder een korting op de kaart van het seizoen 2021-2022. Die kan oplopen tot maximaal 50 procent.

De Graaf heeft genoeg signalen dat de supporters massaal hun seizoenkaart gaan verlengen. De stickeractie in het stadion maakte de betrokkenheid meer dan eens duidelijk. ,,En er is in de afgelopen tijd geen enkele supporter geweest die geld heeft teruggevraagd voor het missen van de laatste wedstrijden. Dat is goed voor de club.’’