Cambuur klopt titelkandidaat Sparta in oefenduel

SC Cambuur heeft zaterdagmiddag verrassend gewonnen van Sparta Rotterdam. Het oefenduel op Het Kasteel leverde een 0-2 zege op.

In tegenstelling tot Cambuur, wordt Sparta door vriend en vijand dit seizoen getipt als titelkandidaat in de eerste divisie. De Rotterdamse club versterkte zich na de degradatie uit de eredivisie met bekende namen als onder anderen Royston Drenthe, Lars Veldwijk en Edouard Duplan.

De thuisclub was in eigen stadion lange tijd voetballend de betere, met name voor rust. Cambuur kwam moeilijk tot voetballen en kende maar één doelpoging. Die bleek wel doeltreffend, want Tyrone Conraad scoorde na ruim een half uur de 0-1.

Met die voorsprong begon de ploeg van trainer René Hake aan de tweede helft. Daarin kwamen de Leeuwarders er vaker en beter uit. Hoewel Sparta kansjes kreeg op de 1-1, was het niet heel goed wat de thuisclub liet zien. Cambuur profiteerde door via een goede aanval de 0-2 te scoren. Die kwam tien minuten voor tijd op naam van de kort daarvoor ingevallen Issa Kallon. Hij rondde een voorzet van linksback David Sambissa succesvol af.

Meer over het oefenduel en de staat van Cambuur maandag in de sportbijlage van de Leeuwarder Courant.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement