Cambuur hervat training zonder Van Ewijk en McEachran

George McEachran controleert de bal op zijn eerste training van Cambuur. Foto: Henk Jan Dijks

Zonder twee huurlingen heeft Cambuur maandag de veldtraining hervat. Milan van Ewijk en George MCEachran zijn teruggekeerd naar hun oude club.

Voor Van Ewijk, die in Rotterdam woont, was het praktischer om weer bij ADO Den Haag te trainen. ,,Voor George MCEachran was het nog lastiger, want die mag vanuit Engeland hier niet heen komen’’, zei technisch manager Foeke Booy. De middenvelder traint weer bij zijn club Chelsea.

,,Beide clubs hebben goed meegedacht’’, vervolgde Booy. ,,In tijden van crisis is de saamhorigheid groot.’’ Beide spelers stonden tot 30 juni onder contract in Leeuwarden. ,,Maar er zijn toch geen wedstrijden meer.’’

In zestallen begon maandag de training weer. ,,Er mogen maximaal zes spelers en twee trainers het veld op’’, zei hoofdtrainer Henk de Jong. Hij stond bij de twee laatste groepjes op het veld en keek bij de anderen toe. Sander van der Heide en Peter van der Vlag deden de eerste twee sessies. Ook woensdag en vrijdag zijn er veldtrainingen achter gesloten deuren.

De komende vier weken is het zaak om fit te blijven. ,,Daarna hebben ze vier weken vakantie en dan gaan we de voorbereiding op het nieuwe seizoen in’’, zei De Jong. ,,Alles is dan gericht op 1 september.’’ Vooralsnog begint dan het nieuwe seizoen.