Cambuur heeft wel degelijk iets om voor te spelen in het slotduel met NAC Breda. Dragende krachten van Cambuur keren terug in slotduel

Dragende krachten als Calvin Mac-Intosch, Jarchinio Antonia en Mees Hoedemakers keren bij SC Cambuur thuis tegen NAC Breda woensdagavond terug in het elftal. Issa Kallon is afwezig door een schorsing. Ondanks het kampioenschap hebben de Leeuwarders nog wel degelijk wat om voor te spelen in het slotduel.

Trainer Henk de Jong hamerde er dinsdag na de laatste training nog maar eens op: het sportieve belang voor zijn ploeg in de laatste wedstrijd van het seizoen. ,,De periodetitel winnen is en blijft interessant. Dan zouden we drie van de vier periodes pakken dit seizoen, dat is bijzonder. Dat is Cambuur nog nooit gelukt.”

De Leeuwarders winnen de strijd als ze drie punten pakken tegen NAC Breda. Ook een gelijkspel volstaat, behalve als de enig overgebleven concurrent Go Ahead Eagles wint en dat met vijf goals verschil doet.

NAC Breda

Zowel tegenstander NAC als periodeconcurrent Eagles hebben bij winst in hun duels nog kans op de tweede plaats in de reguliere stand en dus rechtstreekse promotie naar de eredivisie. De Graafschap mag dan niet winnen, terwijl ook Almere City nog in de running is. De Jong benijdt de ploegen niet. ,,Dat is wat hoor, die spanning in de strijd om plek twee. Dat is niet goed voor je hart als je dan trainer bent. Het zit echt dicht bij elkaar.”


Cambuur speelt er een bescheiden rol in, gezien de confrontatie met NAC. Maar aan motivatie bij de Leeuwarders geen gebrek. ,,We willen het seizoen goed afsluiten, naast die strijd om de vierde periode”, verzekert De Jong. ,,Je bent kampioen, dan ga je er niet met de pet naar gooien. We spelen ook in een zo sterk mogelijke opstelling.”

Ten opzichte van de 0-1 winst bij FC Dordrecht vormt Mac-Intosch in plaats van Joris Kramer weer het centrale duo achterin met aanvoerder Erik Schouten. Op het middenveld neemt Hoedemakers zijn vertrouwde positie in, waardoor Mitchel Paulissen naar de bank verdwijnt.

Voorin vervangt Giovanni Korte op links de geschorste Kallon en keert Antonia op rechts terug in de basis in plaats van Nick Doodeman. Sonny Stevens staat weer onder de lat, nadat Pieter Bos in Dordrecht mocht keepen.

Vermoedelijke opstelling Cambuur: Stevens; Schmidt, Mac-Intosch, Schouten, Bangura; Breij, Hoedemakers, Maulun; Antonia, Mühren, Korte.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Video
Cambuur