Cambuur gaat het niet rustig aan doen in duel met De Graafschap: 'We willen onze sportieve plicht doen'

Henk de Jong heeft de begeerde schaal in handen. FOTO HENK JAN DIJKS

SC Cambuur mag dan al kampioen zijn, het betekent niet dat de ploeg het vrijdagavond tegen De Graafschap rustig aan gaat doen. Integendeel, aldus trainer Henk de Jong.

„We gaan er vol voor: er is publiek en we willen onze sportieve plicht doen. Dat hoort zo”, zei de Drachtster, wiens ploeg weer is bijgekomen van alle feestperikelen na het behaalde kampioenschap vorige week in Alkmaar tegen Jong AZ.

De Leeuwarders hebben in dat kader nog wel een helikoptervlucht voor de boeg, daags na de wedstrijd tegen De Graafschap. Niet alle spelers zullen meevliegen, want niet iedereen durft. De Jong wel: „Dit maak je niet vaak mee.” Lachend: „Hopelijk is het niet meteen mijn laatste keer.”

Het tekent de losse sfeer in Leeuwarden; de buit is binnen. Desondanks verwacht De Jong dat zijn ploeg de toeschouwers wat zal bieden. „Het is mooi dat er weer wat publiek is, dat wordt genieten.”

De volgens de club ruim tweeduizend mensen zullen dezelfde elf spelers het veld zien betreden als tegen Jong AZ. De enige afwezigen bij Cambuur zijn de geblesseerden Stanley Akoy en Jamie Jacobs. „Maar die laatste kan in een van de laatste twee wedstrijden wel nog in actie komen”, verwacht De Jong.

Voor De Graafschap zijn de belangen vrijdagavond in Leeuwarden groot. De nummer twee staat in de strijd om de tweede promotieplek zes punten voor op Go Ahead Eagles en Almere City met na vrijdag nog twee duels te gaan.

Opstelling Cambuur: Stevens; Schmidt, Mac-Intosch, Schouten, Bangura; Breij, Hoedemakers, Oratmangoen; Antonia, Mühren, Kallon.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Cambuur