Cambuur en SC Heerenveen: de transfers

Ook deze zomer kennen de selecties van Cambuur en SC Heerenveen veel nieuwe gezichten. Nu de transferperiode erop zit, is het tijd om de balans op te maken.

Heerenveen verhuurde een aantal spelers en zag met Joey van den Berg (Reading) de aanvoerder vertrekken. Daartegenover stond de komst van Stijn Schaars, die transfervrij was na zijn vertrek bij PSV. Hij moet het jeugdige elftal van de nodige ervaring voorzien.

Cambuur trok een compleet nieuw elftal aan, dat dit seizoen moet meedoen om de prijzen in de eerste divisie. Chiro N'Toko is achterin de blikvanger als nieuwe leider van de defensie.

Niet alleen op het veld maar ook op de bank voerden beide clubs een wijziging door. Jurgen Streppel, afkomstig van Willem II, nam bij SC Heerenveen het roer over van Foppe de Haan. Gerry Hamstra van Vitesse volgde Hans Vonk op als technisch manager. Cambuur kwam voor de opvolging van Marcel Keizer uiteindelijk uit bij Rob Maas. Hij werkte, net als Hamstra, vorig seizoen in Arnhem. 

Bekijk in de infographics hieronder alle in- en uitgaande transfers van Heerenveen en Cambuur.

Dit schreef de Leeuwarder Courant deze zomer over de transfers bij Heerenveen:

Gekomen:

Wouter van der Steen, Shay Facey, Stijn Schaars, Reza Ghoochannejhad, Yuki Kobayashi

Vertrokken:

Maarten de Fockert, Wieger Sietsma, Kenneth Otigba, Robert van Koesveld, Pele van Anholt, Luka Zahovic, Joey van den Berg, Branco van den Boomen, Pascal Huser.

Dit schreef de Leeuwarder Courant deze zomer over de transfers bij Cambuur:

Gekomen:

Pieter Bos, Jordy van Deelen, Matthew Steenvoorden, Chiro N'Toko, Gino Bosz, Delvechio Blackson, Noureddine Boutzamar, Robbert Schilder, Ninos Gouriye, Raymond Gyasi, Michiel Hemmen, Ricardo Kip.

Vertrokken:

Calvin Mac-Intosch, Vytas, Marlon Pereira, Dominik Masek, Sjoerd Overgoor, Mikhail Rosheuvel.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement