Cambuur en De Graafschap krijgen donderdagavond om 19.00 uur duidelijkheid

Cambuur en De Graafschap krijgen donderdag duidelijkheid ANP

SC Cambuur en De Graafschap horen donderdagavond rond 19.00 uur of ze alsnog naar de eredivisie promoveren. De voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland in Utrecht doet dan uitspraak in het kort geding dat beide clubs uit de eerste divisie tegen de KNVB hebben aangespannen

Beide clubs stonden eerste en tweede in de eerste divisie, toen het seizoen van het betaald voetbal vanwege het coronavirus werd afgebroken. Die plaatsen hadden na afloop van het hele seizoen recht op promotie naar de eredivisie gegeven. De KNVB wil volgend seizoen echter geen eredivisie met 20 clubs, ook omdat veel burgemeesters en korpschefs daar geen voorstander van zijn.

Cambuur, De Graafschap en de KNVB kunnen na de uitspraak nog in hoger beroep gaan. Cambuur en De Graafschap kunnen hun gelijk ook nog proberen te halen in een buitengewone ledenvergadering van de KNVB, waarin mogelijk alle profclubs zich over een gewenste promotie-degradatieregeling kunnen uitspreken.

Net als vrijdag de behandeling van het kort geding zal de uitspraak worden gedaan in een nagenoeg lege rechtszaal. De directeuren van SC Cambuur en De Graafschap zullen de uitspraak bijwonen, vermoedt de advocaat van beide clubs.

Livestream

De uitspraak wordt uitgezonden via een livestream. Deze is te volgen op lc.nl. Een klein groepje journalisten mag de uitspraak in een videozaal van de rechtbank volgen. De overige media moeten buiten wachten.