Cambuur degradeert uit de eredivisie

Cambuur is zondagmiddag definitief gedegradeerd naar de eerste divisie. Het verloor met 6-2 van PSV.

Winst in Eindhoven was noodzaak voor Cambuur. Dat leek op voorhand al een kansloze missie, gezien PSV met Ajax voor de titel strijdt en tegen Cambuur aan het doelsaldo moest werken.

Cambuur kwam het eerste kwartier nog zonder kleerscheuren door, al was dat een klein wonder. PSV kreeg via De Jong en Pereiro grote kansen. Na een kwartier werd het 1-0. Van Ginkel kon van dichtbij simpel binnentikken. Enkele minuten later kwam Cambuur plots op gelijke hoogte. Houtkoop haalde na een afgeslagen hoekschop uit. Via het been van Mac-Intosch rolde de bal binnen: 1-1.

Tien minuten later kopte De Jong PSV weer op voorsprong: 2-1. Er was geen houden aan voor de Leeuwarders, die na 38 minuten met 3-1 achter kwamen. Pereiro kon heel simpel scoren na een hoekschop.

Vlak voor rust kwam Cambuur er via Houtkoop uit aan de linkerkant. Byrne legde aan en schoot van ver heel mooi raak: 3-2.

Na rust kreeg PSV weer veel kansen, maar Nienhuis hield Cambuur nog een tijdje in de wedstrijd. Na 64 minuten verpestte de doelman zijn eigen goede wedstrijd. Een onwaarschijnlijke blunder leidde tot de intikker voor Maher: 4-2. Het verzet was gebroken, want enkele minuten later knalde Willems uit een vrije trap raak: 5-2.

PSV zette daarna niet echt meer aan. De Eindhovenaren wilden wel, maar het lukte niet. Van Ginkel maakte er in blessuretijd 6-2 van.

Cambuur degradeert na drie seizoenen uit de eredivisie. Het promoveerde in 2013 als kampioen na een indrukwekkende inhaalrace onder interim-trainer Henk de Jong.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement