Cambuur boekt eindelijk eerste zege

Het is SC Cambuur eindelijk gelukt een wedstrijd te winnen. Na acht nederlagen en zeven gelijke spelen, werd zaterdagvond NEC in eigen huis met 3-1 verslagen.

In beestachtig weer kreeg Cambuur de eerste kans via Bartholomew Ogbeche, die de vuisten van NEC-doelman Marco van Duin testte.

Halverwege de eerste helft was Ogbeche wel trefzeker. De spits schoot de bal uit een hoekschop van Xander Houtkoop binnen.

Diezelfde Houtkoop was enkele minuten later weer de hoofdrolspeler bij een hoekschop, maar ditmaal schoot de buitenspeler de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman Leonard Nienhuis.

Tweede helft

Enkele minuten na rust herstelde Houtkoop zijn fout, door wederom uit een hoekschop Ogbeche op maat de bedienen. De spits schoot bij de tweede paal fraai raak en bracht Cambuur op 2-1.

Lucas Woudenberg was namens de gasten even later dichtbij de gelijkmaker, maar zijn schot belandde op de lat. Christian Santos was wel trefzeker, maar ook hij schoot de bal in het vekeerde doel: 3-1.

In de resterende 25 minuten hield Cambuur stand, waardoor na vijftien wedstrijden zonder zege eindelijk de volle buit werd gepakt.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement