Cambuur al na twintig minuten kansloos tegen AZ

De zo gewenste ommekeer is ook woensdagavond niet gekomen bij Cambuur. AZ versloeg in eigen huis de Leeuwaders met 3-1

Al na twee minuten keek Cambuur tegen een achterstand aan. Op aangeven van Dabney dos Santos maakte Vincent Janssen zijn eerste. Hij scoorde in de 20ste minuut nogmaals, zijn zesde van dit kalenderjaar en de derde van AZ deze avond, nadat eerder Joris van Overeem al de 2-0 had gemaakt. Door slap verdedigen van de Leeuwarders kregen de AZ-aanvallers alle ruimte. 

Cambuur kon voor rust enkel twee kansen van Martijn Barto noteren. Hij verving de woensdagochtend naar Willem II overgestapte Bartholomew Ogbeche. Keeper Sergio Rochet kon echter beide keren een doelpunt voorkomen.

Henk de Jong wisselde in de rust Jack Byrne voor Mikhail Rosheuvel. Zijn eerste actie leverde direct gevaar op maar geen doelpunt. Bij dat wapenfeit bleef het ook een tijdlang voor de Leeuwarders.

Janssen kreeg onderwijl twee grote kansen om een hattrick te scoren. Dat lukte hem niet. In de 65ste minuut werd hij gewisseld voor Robert Mühren. Wie wel wist te scoren, was Martijn Barto. AZ kreeg de bal niet weg en vanaf de rand van de zestien meter krulde hij de bal in de kruising.

Sander van de Streek had daarna de 3-2 op de schoen maar zag Rochet in tweede instantie redden. Grote kansen bleven daarna uit voor zowel de thuisploeg als de bezoekers.

Opstelling AZ: Rochet; Johansson, Vlaar, Wuytens, Haps; Haye (63'Ortiz), Van Overeem, Rienstra; Jahanbakhsh (69' Tankovic), Janssen (66' Mühren), Dos Santos

Opstelling Cambuur: Nienhuis; Hiariej, Peersman, Lachman, Vytas; Overgoor (84' Dammers), Byrne (46' Rosheuvel), Monteiro; Narsingh (60' Houtkoop), Barto, Van de Streek.

Scoreverloop:

2' 1-0 Vincent Janssen

13' 2-0 Joris van Overeem

20' 3-0 Vincent Janssen

72' 3-1 Martijn Barto

De wedstrijd is hieronder terug te lezen of op Twitter via @LC_Sport:

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement