Bryant zwaait af met zestig punten

Basketballer Kobe Bryant heeft zijn glanzende carrière in stijl afgesloten. De 37-jarige Amerikaan maakte van zijn afscheidswedstrijd van de NBA een galavoorstelling. Bryant, die eind november had aangekondigd met pensioen te gaan, leidde Los Angeles Lakers met liefst zestig punten langs Utah Jazz: 101-96.

Na twintig jaar en vijf kampioenschappen zette Bryant woensdagavond in het stijf uitverkochte Staples Center van Los Angeles, met sterren als Jack Nicholson, Jay Z en David Beckham op de tribune, een punt achter zijn loopbaan. Al voor de wedstrijd werd 'Black Mamba', zoals zijn bijnaam luidt, uitgebreid gehuldigd. ,,Je bent de beste Laker ooit'', fluisterde clublegende Magic Johnson duidelijk zichtbaar in het oor van Bryant.

De tweevoudig olympisch kampioen liet vervolgens nog één keer zien hoe goed hij kan basketballen. Bryant was niet te houden en gooide liefst zestig punten bij elkaar, een puntenrecord in dit seizoen. Hij sloot een dramatisch jaar van de Lakers zo toch nog mooi af. De ploeg uit LA eindigde onderaan in het westen met slechts zeventien zeges.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement