Brouwer/Meeuwsen missen finale beachvolleybal

Het is beachvolleyballers Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer dinsdag niet gelukt de kolkende Copacabana stil te krijgen. Het Nederlandse koppel verloor in de halve finales van het olympisch toernooi van de Braziliaanse publiekslievelingen Alison Cerutti en Bruno Schmidt in drie sets. De regerend wereldkampioenen uit Brazilië lieten zich opzwepen door de duizenden enthousiaste toeschouwers en wonnen met 21-17 21-23 en 16-14. Voor Brouwer en Meeuwsen rest nu donderdag de strijd om het brons.

Vooraf hoopten de Nederlanders dat hun Braziliaanse tegenstanders zouden bezwijken onder de druk, maar het tegendeel bleek waar. Alison en Bruno gedijden prima in het gekrijs vanaf de tribunes. De giganten van het strand waren in de eerst set beter en wonnen met duidelijke cijfers: 21-17.

Het Nederlands koppel, dat in Rio overtuigende optredens had laten zien, kreeg in het tweede bedrijf meer vat op het spel van de Brazilianen. Het ging lang gelijk op, tot 16-16, maar toen drukten de Brazilianen door en waren er ineens vier matchpoints. Brouwer en Meeuwsen richtten zich op, werkten alle wedstrijdpunten weg en pakten verrassend de set met 23-21.

Die winst in de tweede set gaf de wereldkampioenen van 2013 nieuw elan. Brouwer, de sterke serveerder, en Meeuwsen, de 2,07 meter lange reus aan het net, bleven vechten voor elk punt en weigerden op te geven. Bij een stand van 14-14 volgde alsnog de capitulatie van de Nederlanders voor het ijzersterke thuiskoppel: 14-16.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement