Brons voor volleybalsters in Bangkok

De Nederlandse volleybalsters zijn zondag bij de finaleronde van de World Grand Prix in Bangkok op de derde plaats geëindigd. Oranje versloeg in de strijd om het brons Rusland in een slopende vijfsetter: 3-2. De ploeg van bondscoach Giovanni Guidetti toonde in het duel grote mentale en fysieke veerkracht. Na een achterstand van 0-2 in sets knokte Nederland goed door en na een zwaarbevochten zege in de derde set gaf het karaktervolle Oranje het enerverende duel alsnog een verrassende wending: 18-25 23-25 30-28 25-21 15-9.

Nederland verloor zaterdag in de halve finales met 0-3 van olympisch kampioen Brazilië. Verenigde Staten was met 3-0 te sterk voor Rusland.

Aanvoerder Maret Balkestein-Grothues haakte zaterdag in de warming-up voor het duel met Brazilië met een knieblessure af. De passer/loper van Oranje is naar verwachting twee weken uitgeschakeld. Voor het begin van de Olympische Spelen komende maand in Rio de Janeiro is ze waarschijnlijk weer helemaal fit.

In het afsluitende duel met Rusland waren Lonneke Sloetjes (24 punten) en Anne Buijs (19 punten) de topscorers van Oranje.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement