Brons voor Steenbergen op EK

Zwemster Marrit Steenbergen uit Oosterwolde heeft vrijdagmiddag op het EK Kortebaan in Netanya in Israël verrassend een bronzen medaille behaald op de 100 meter wisselslag.

In een nieuw persoonlijk record van 59.00 - waarmee ze liefst 0.77 seconde sneller was dan de persoonlijke toptijd die ze donderdag zwom - snelde de 15-jarige Steenbergen naar de derde tijd van de dag.

Goud was er op de 100 meter voor de Hongaarse Latkina Hosszú met een nieuw wereldrecord: 56,67. Het zilver ging naar de Britse Siobhan-Marie O'Connor.

Het is voor Steenbergen de eerste individuele medaille op een internationaal seniorentoernooi. Steenbergen maakte eerder dit jaar indruk bij de Europese Spelen in Bakoe, waar het zwemmen een jeugdtoernooi was. De jonge Nederlandse grossierde daar in medailles. Steenbergen won de 100 vrij en pakte zilver op de 50 en 200 vrij.

Ook leidde ze de Nederlandse estafetteploeg naar drie podiumplaatsen. Het leverde Steenbergen een nominatie op voor de Talent Award, die op 15 december tijdens het Sportgala wordt uitgereikt.

Dankzij haar opzienbarende prestaties en vooral snelle tijden in Bakoe mocht Steenbergen al mee naar het WK langebaan in Kazan. Tussen de 'grote vrouwen' pakte de puber in augustus met de estafetteploeg zilver op de 4x100 vrij.

(ANP)

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement