Brons op koppelkoers voor Wild en Pieters

Kirsten Wild en Amy Pieters hebben op de EK baanwielrennen brons veroverd op het onderdeel koppelkoers. Het Nederlandse duo was oppermachtig in de tussensprints, maar Denemarken en Rusland pakten een ronde voorsprong op de rest van het veld, goed voor twintig extra punten.

Wild en Pieters wisten de Russinnen door zes gewonnen tussensprints nog in te halen, maar lieten het in de laatste sprint liggen. De Russinnen pakten daarin de maximale tien punten, Nederland slechts vier. Denemarken was toen al zeker van goud. Het Deense duo kwam uit op 42 punten, Rusland op 38 punten en Nederland pakte 34 punten.

,,Het is hier een ontzettend sterk veld. Een medaille op dit olympische onderdeel, daar mogen Amy en ik dus erg trots op zijn", zei Wild, die individueel twee keer goud won (scratch en omnium).

Pieters was ook blij met de bronzen plak, maar hoopte eigenlijk op meer. ,,We wisten tijdens de koers dat zilver maximaal was. Daar zijn we vol voor gegaan, maar het mocht niet lukken. De anderen waren net wat sterker", aldus Pieters, die haar eerste medaille pakte op de EK in Glasgow.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement