Brady schrijft geschiedenis voor Ieren

Robbie Brady heeft zondagmiddag geschiedenis geschreven met de nationale voetbalploeg van Ierland. Hij benutte al na 1 minuut en 58 seconden een strafschop. Nog nooit eerder op een EK werd er zo snel uit een penalty gescoord.

Brady brak in Lyon het record van Luka Modric. De Kroaat benutte op het EK van 2008 in de vierde minuut een strafschop tegen Oostenrijk.

Het doelpunt van Brady was het op één na snelst gemaakte doelpunt op een EK. In 2004 had de Rus Dmitri Kiritsjenko nog korter nodig. Hij scoorde in de groepsfase tegen de latere kampioen Griekenland al na 67 seconden. Op de derde plaats van snelste doelpunten op een EK staat ook een Rus, Sergei Aleinikov. Hij maakte in 1988 tegen Engeland na 2 minuten en 7 seconden een doelpunt.

Daarna volgen de Tsjech Petr Jiracek (groepsfase EK 2012, 2 minuten en 14 seconden tegen Griekenland), de Engelsman Alan Shearer (halve finale EK 1996, 2 minuten en 14 seconden), de Engelsman Michael Owen (kwartfinale EK 2004, 2 minuten en 25 seconden) en de Bulgaar Hristo Stoitsjkov (groepsfase EK 1996, 2 minuten en 27 seconden).

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement