Boze directeur Roland Garros wil snel een dak

Toernooidirecteur Guy Forget wil dat het centercourt van Roland Garros zo snel mogelijk een dak krijgt. Al jarenlang wordt gesproken over modernisering van het Court Philippe Chatrier, het grootste stadion op het tennispark in Parijs. De plannen komen door bureaucratie en verzet van omwonenden en milieuactivisten echter maar niet van de grond.

Tot grote frustratie van Forget, die maandag voor het eerst in zestien jaar het volledige programma op Roland Garros moest schrappen vanwege aanhoudende regen. ,,Een dak is pure noodzaak'', zei de Franse oud-tennisprof. Terwijl de grootste stadions op de Australian Open, Wimbledon en de US Open allemaal over een schuifdak beschikken, kan op Roland Garros niet getennist worden bij regen. Onder anderen Kiki Bertens moest daardoor maandag aan de kant blijven.

,,Op andere toernooien zou op het centercourt gewoon gespeeld kunnen worden'', merkte Forget op. ,,Voor iedereen die daar in ons land nog aan twijfelt, is deze dag het bewijs dat we moeten moderniseren. We kunnen niet nog jaren zo doorgaan. Hopelijk is het in 2020 eindelijk zo ver.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement